Legepladser i Rudersdal – Stædighed betaler sig

– af Maria Steno, medlem af Børne- og Skoleudvalget (L)

Renovering og udvikling af legepladserne i Rudersdal prioriteter LokalListens meget højt, og børneområdet er et af LokalListens absolutte fokusområder.  Derfor har vi i budgetforhandlingerne i Rudersdal blandt andet kæmpet for ressourcer til legepladser. På legepladsområdet oplevede vi et gennembrud i budgetforhandlingerne i 2007, hvor kommunen på foranledning af LokalListen afsatte en pulje på 500.000 kr årligt til legepladserne. Det ved vi fra forældrebestyrelser og personale langt fra er nok til at dække behovet for renovering og ikke mindst pædagogisk udvikling af vuggestuer og børnehavers legepladser. Behovet er måske 5-10 gange højere i de næste år. LokalListen ser derfor den halve million som et første skridt på vejen.

I forbindelse med besparelserne som følge af strejkerne på dagtilbudsområdet og ved budgetforhandlingerne i 2008 prøvede LokalListen derfor igen at sætte fokus på legepladserne for at få flere ressourcer til området. Det lykkedes desværre ikke at overbevise flertallet om det, og LokalListen fik en ordentlig tur af flere af de andre partier for at være julemænd før tid. Det lader vi os imidlertid ikke slå ud af. Og nu ser det ud til, at vi igen har godt nyt. Brne- og skoleudvalget har netop vedtaget en god og visionær legepladspolitik, og i forlængelse af den har et enigt politiskudvalg besluttet af bede forvaltningen udarbejde en handleplan for renoveringen af legepladserne og udviklingen af kvaliteten – så virkeligheden på kommunens legepladser kommer til at matche målsætningerne i den nye legepladspolitik. Børne- og skoleudvalget skal behandle handleplanen i januar, og LokalListen forventer at de øvrige partier vil være med til også at afsætte de nødvendige økonomiske ressourcer til at implementere handlingsplanen. Forældre, børn og personale kan i hvert fald regne med LokalListens stemmer.

Skriv et svar til indlægget.