Fokus på sprog

Vi har brug for sprogkyndige, pour mieux se comprendre und mehr verkaufen zu können.

Et lille videnssamfund som det danske er dybt afhængigt af at kommunikere med omverdenen og dermed af at kunne mere end ét fremmedsprog. Et synspunkt både Dansk Industri og undervisningsminister Bertel Haarder deler.  Men efter gymnasiereformen i 2005 har 2.fremmedsprog trange kår.

På Nærum Gymnasium tager man dog gode initiativer, idet ledelsen har sat en grænse på 24 elever for alle tysk- og franskhold. Man har indset, hvor vigtigt det er, at eleverne får talt sproget i timerne, og at der er tid til, at den enkelte elev bliver rettet af sin lærer.  Og dét endda i en tid hvor de fleste gymnasier af økonomiske årsager er nødt til at fylde både 30 og 32 elever i klasserne. I år har næsten samtlige franskhold på Nærum Gymnasium en franskmand fra Paris som hjælpelærer i ét modul om ugen.

Hvor er det dejligt, med en solskinshistorie for tysk- og franskfaget, og hvor må man håbe, at også folkeskolerne i kommunen følger trop med fremadrettede tiltag. Så bliver det vores folkeskoler, der kan ansætte én af de kun seks studerende på landsplan, der i år valgte linjefag i fransk. Og måske lykkes det os tilmed at inspirere så mange elever til at brænde for tysk og fransk, at antallet stiger. Vi har brug for sprogkyndige, pour mieux se comprendre und mehr verkaufen zu können.

Anna Scharling Brun
Gymnasielærer i tysk og fransk ved Nærum Gymnasium

Kandidat for Lokallisten Rudersdal

Skriv et svar til indlægget.