LokalListens 25 års jubilæum!

Tirsdag den 6. oktober 2009 var 25 år siden LokalListen blev stiftet. Det blev fejret ved en reception i Den gamle Præstegaard, Stationsvej i Birkerød.

Reportage fra receptionen:
Tæt ved 100 gæster lagde vejen forbi Birkerøds gamle Præstegård, da LokalListen afholdt sin 25 års jubilæumsreception. I de tæt pakkede lokaler kunne man møde tidligere borgmester (1978-1981) Peter Kalko, ligeledes tidligere borgmester (1990-1993 og 1998-2006) Ove C. Alminde, mindst to tidligere kommunaldirektører, repræsentanter fra alle de lokale partiafdelinger, mange medlemmer af kommunalbestyrelsen, trofaste Rudersdal-lokallister, der havde gjort hele turen med gennem 25 år, nye engagerede medlemmer og kandidater til det kommende valg, repræsentanter fra Rudersdal Museer, fra lokale lister i andre kommuner (Allerød, Hvidovre og Gentofte), og rigtig mange trofaste støtter og venner.

Tidligere borgmester Peter Kalko hilste forsamlingen med en historisk fortælling om hvordan man i 1970erne og 1980erne lavede aktiv kulturpolitik i Birkerød, mens Ove C. Alminde i sin tale betonede det udfordrende men meget frugtbare samarbejde mellem de konservative og Lokallisten gennem12-13 år, startende med en fælles opposition mod et Venstrestyre, der var ved at køre kommunen helt af sporet. I tidens ånd forærede Alminde LokalListen en “hjælpepakke”, der kunne bruges både frem til det kommende valg, umiddelbart efter valget, og måske også frem mod de næste 25 år.

Den lokale færøske musiker Stanley Samuelsen underholdt med sange fra Færøerne, Danmark og USA samt med mange af hans egne værker til udelt begejstring for de, der valgte receptionens tummel fra for en stund.

Den velbesøgte reception gav et positiv rygstød til LokalListen, som denne dag oplevede at der er både livskraft og engagement i den nu 25-årige bevægelse. Tak til alle der deltog og ikke mindst tak til alle der stod bag arrangementet, forplejningen og organiseringen.

 

Skriv et svar til indlægget.