Fremtidens ældre

– af Turid Nolsøe, kandidat. 

Odense Kommune har fra efteråret 2008 iværksat en stor organisations- og kulturændring under navnet Fremtidens Forvaltning. Herunder er tidstyranniet i hjemmeplejen blevet afskaffet til fordel for en hjemmepleje, som bygger på tillid til medarbejderne og tid og nærvær i forhold til borgerne.
Det er et stort skridt i den rigtige retning!
I det hele taget har Odense Kommune taget hul på den uundgåelige debat om fremtidens forvaltning i forhold til det faktum at vi bliver flere ældre borgere.
Det bør vi også gøre i Rudersdal.

Vi skal ha´ en debat omkring hele ældreområdet – om sagsbehandlingen – hvordan vi vil ha´ det, om hvordan vi bevarer kontrol og værdighed i vores liv – hele livet – om hvordan adgangen til boliger,  forebyggende træning og transport skal være.  Om hvordan vi værdsætter og passer på hinanden, herunder også handicappede, ældre medborgere med behov for hjælp og i det hele taget for alle, som er nødt til at få hjælp. Vi skal også ha´ en debat omkring demenspolitikken, som vi fortsat mangler i Rudersdal og om sociale/kulturelle tilbud til demente og deres pårørende.

Og sidst, men ikke mindst om hvordan vi på alle måder holder os så sunde og raske som muligt hele livet.

Erhvervslivet har for længst opdaget, at ældre vil blive en stor og stadig mere kvalitetsbevidst målgruppe for en lang række kreativt udformede produkter, et område i vækst. Der vil komme en gennemgribende værdisanering indenfor dette område – des før vi tager hul på debatten – des bedre er vi forberedt.

LokalListen går også ind for, at der oprettes et hospice i Rudersdal. Hospice er en formidabel ting, som giver en virkelig god og værdig pleje i den sidste tid og ventelister er ligesom ikke et issue i den situation…

Skriv et svar til indlægget.