Fabrins historiske nederlag kan være starten på en ny demokratisk kultur!

– Statements af Maria Steno, gruppeformand i LokalListen

Kommunalbestyrelsesmødet i onsdags var den nye politiske begyndelse, LokalListen kæmpede for ved valget. Venstres absolutte flertal er brudt, og flere partier og nye kommunalbestyrelsesmedlemmer melder sig på banen i den politiske debat.

– “Til trods for et rodet møde uden klare konklusioner gik jeg optimistisk fra mødet både på demokratiets og børnenes vegne. Venstre absolutte flertal er brudt og den politiske debat er endelig kommet til kommunen. Udsættelsen af besparelserne på det særlige børne- og ungeområde viser Venstre ikke længere kan slippe af sted med den arrogance og take-it-or-leave kultur, som har hersket i sidste periode. Og udsættelsen af beslutningen giver mulighed for at få et kvalificeret beslutningsgrundlag, et bedre økonomisk overblik og flere alternativer til besparelsesforslagene på børne- og ungeområdet”.

– “Venstre har siddet med absolut flertal og ansvaret i 2009, hvor de økonomiske problemer er skabt på det specialiserede børne- og ungeområde. Men nu er de nødt til at lytte til andre partier, for budgetproblemet kan kun løses i fællesskab. På kommunalbestyrelsesmødet viste alle partier stor vilje til at finde en løsning og overholde budgettet for 2010 og de kommende år. Så der er ingen grund til at fremmane de uansvarlige spøgelser, som Fabrin gør efter mødet”

– “Venstre er bare nødt til at erkende de ikke har flertal alene og vise større imødekommenhed over andre synspunkter.”

– “Det er sørgeligt, når Fabrin efter mødet hævder, at alle partier, der ikke mener, det samme som Venstre er uansvarlige og samtidig nedgør de politiske holdningsforskelle og mærkesager som “Christiansborg-fnidder”. Vi er valgt for forskellige partier netop på grund af de politiske forskelle, og vi skal have respekt for hinandens politiske meninger. Det er grundlaget for en politisk debat og for efterfølgende at skabe politiske kompromiser.”

– “Jeg tror bestemt, det er muligt at finde et kompromis og en langsigtet løsning på de økonomiske problemer på børne- og ungeområdet, men det kræver, kommunalbestyrelsen får et bedre økonomisk overblik, mere information og ikke mindst flere alternative besparelsesmuligheder på banen. Og så kræver det vilje til at lytte”

–  “Om LokalListen kommer med i det afgørende kompromis må dialogen og tiden vise, men vi er åbne overfor en forhandling. Vi skal finde pengene, men vi er villige til at brede diskussionen ud og inddrage besparelsesmuligheder på andre budgetområder f.eks. administrationen.”

– “Borgmesteren har ikke absolut flertal, og det ser heller ikke til, at han kan tage stemmerne fra hans allierede  for givet længere. Konservative og Socialdemokratiet har taget bladet for munden og debatten er langt mere åben end tidligere. Plejer er simpelthen død sammen med den take-it-or-leave-it kultur Venstre havde skabt i den forudgående periode. Det er meget positivt for demokratiet og muligheden for, at borgerne bliver hørt i Rudersdal ”

– “Så selvom vi har den samme borgmester, er det et nyt politisk landskab, og det kræver en anden form for politisk lederskab fra borgmesteren. Det har vi ikke set endnu. Men sagen er for vigtig til at lade stå til.”

Skriv et svar til indlægget.