Kender du Rudersdals nye solariepolitik?

– af Axel Bredsdorff (L)

For et lille år siden rejste LokalListen spørgsmålet om det var i overensstemmelse med Rudersdals sundhedspolitik, at kommunen tilbød notorisk sundhedsfarlige solarier i kommunale svømmehaller. Det mente et flertal i kommunalbestyrelsen at det var! Fra flere partier blev det nævnt, at solarier slet ikke var så farlige, og at det da var folks egen sag! Det første udsagn i direkte modstrid med al sagkundskab på området, – det andet noget sludder. Efter samme argumentation skulle kommunen også tilbyde kommunal piercing og tatovering! LokalListen foreslog at de kommunale svømmehalssolarier blev pillet ned, da de i bedste fald kun bidrager til at skaffe kommunen indtægter. Kommunen bør signalere overfor borgerne, at vi ikke vil opfordre til at udsætte sin krop for UV-bestråling, med mindre det er lægeordineret, og så findes der andre steder man kan få den slags behandlinger under lægeligt kontrol.

Sådan gik det så ikke: Et flertal med Venstre i spidsen foreslog, at kommunen opretholdt solarierne, men forbød unge under 18 år, at bruge dem! Vi spurgte forsigtigt, hvordan man havde tænkt sig at efterleve denne beslutning, da man jo dårligt kan være bekendt at belure solariergæsterne for at skønne deres alder.
– “Det finder vi nok ud af“, var svaret. Og det var korrekt.
Går man ind i en kommunal svømmehal, kan man midt mellem 13 andre opslag om alt mellem himmel og jord og diverse opfordringer til at deltage i ditten eller datten stævne eller sportsgren, være heldig at finde en undseelig A3-side, der forkynder at solarier er meget farlige, og derfor slukker vi dem ikke i Rudersdal, men forbyder dem for unge under 18 år! Så kan de unge vel forstå det.

Den advarende tekst, og aldersreglen skiltes der ikke med i nærheden af solarierne – hverken indenfor eller på døren udenfor. Moral er godt – men dobbeltmoral er dobbelt så godt.

LokalListen mener fortsat at al lægefaglig sagkundskab taler for at kommunale betalingssolarier ikke er en del af vores sundhedspolitik!

Skriv et svar til indlægget.