Væk med bøvlet (1)

VK-regeringen kom bl.a. til magten på at ville ”regelsanere” og ”fjerne lovgivning, der kun generer borgerne”. Efter 10 år er antallet af regler og forordninger vokset med 210 %(!) og her to måneder før valget kom så Inger Støjberg-initiativet ”Væk med bøvlet”. Topscoreren var, at nu skulle alle kunne opføre garager, carporte o.lign. uden at søge byggetilladelse i kommunen, og ”Hurra for det!” har mange nok tænkt. Men iflg. forvaltningen i Rudersdal vil det bare betyde en kæmpe stigning i mængden af efterfølgende lovliggørelsessager, fordi man ikke kan forvente at borgerne har tilstrækkeligt kendskab til de 6-8 lovkomplekser, der fortsat vil gælde for den slags småhuse. Lovliggørelsessager er typisk tunge sager, der tager tid og koster penge for borgerne, kommunen, politiet og andre myndigheder. Så ”Væk med bøvlet” bliver til langt mere bøvl. Hertil kommer at kommunen ikke kan opkræve byggesagsgebyr i lovliggørelsessager, og derfor mister indtægter.

Rendyrket populisme, der tager borgerne og deres naboer som gidsler, mener LokalListen.

Skriv et svar til indlægget.