En borgmester på gadedrengeniveau

Benny Würtz (L)

I forbindelse med vedtagelsen af Planstrategi 2011 fik LokalListen, som tidligere nævnt, sat sine fingeraftryk i den endelige aftale.
Men ingen roser uden torne.

Som det fremgik af Frederiksborg Amts Avis dækning af kommunalbestyrelsesmødet, så borgmester Fabrin sig nødsaget til at vise sit store format med følgende svada til LokalListen:

Normalt er det sådan i politik, at når man har sagt A, så må man også sige B. Men den logik deler man ikke i LokalListen, og det er derfor, at vi andre ikke kan lave politik sammen med Jer. I stedet må i sidder traurige og ensomme tilbage. Vi andre kan simpelthen ikke stole på Jer, lød det blandt andet fra borgmester Erik Fabrin.

Ordene faldt i forbindelse med behandlingen af en “kapacitettilpasning”, som betyder, at børnehavebørn skal starte 1. maj i et førskoleforløb i SFO-regi – hvilket igen betyder, at der skal lukkes daginstitutioner – bl.a. daginstitutionen Eskemosepark som vi skrev om allerede i december.
Benny Würtz forklarer:

“Lokallisten ønsker en variation af størrelser og karakter, samt nærhed i placeringen af kommunens daginstitutioner.”

Det kan næppe komme bag på Fabrin, da LokalListen hele tiden har haft den holdning. Men det ribbede ikke desto mindre op i årsagen til, at LokalListen står uden for budgettet i år – nemlig at vi skulle give håndslag på en lukning af Kajerødskolen, førend vi overhovedet kunne komme med til forhandlingsbordet. Den form for pressionspolitik vil vi naturligvis ikke være en del af, da præmissen for deltagelse var uantagelig – netop fordi at vi vægter det det nære. Dengang drejede det sig om en skole, denne gang en daginstitution.
At den (Eskemosepark) i det hele taget står overfor en lukning, forekommer underligt, da den rent faktisk optræder som en del af “idealbilledet” i kommunens egen “Masterplan” for dagtilbudsområdet. Dette kan ses og læses sort på hvidt i Planstrategien på side 14.
Til borgmesterens hårde ord havde Benny Würtz følgende kommentar:

“Sagen er ren og skær politik, hvor det for Fabrin handler om at udstille LokalListen. Borgmesteren går aldrig af vejen for at udløse sit had mod LokalListen. Det så vi igen i rådssalen her onsdag aften. Hans kommentarer er på gadedrenge-niveau, og for mig viser det kun mangel på format og en syg tone. Vi er hverken ensomme eller traurige, som borgmesteren fremførte. Vi mener blot noget andet end Venstre.”

Her er vi vel egentlig ved sagens kerne: Vi mener noget andet end Venstre! Og er der noget galt i det? Ja åbenbart, hvis man er borgmester med hang til enevælde…

Skriv et svar til indlægget.