Tennisbanen der blev glemt…

Af Thomas N. Feldborg Bruun,
medlem af bestyrelsen for LokalListen i Rudersdal.
Bragt i Rudersdal Avis d. 14. aug. 2012. 

“Nonnesøen” ved Nordvanggårdsvej. Noget kønnere end sin nabo, tennisbanen…

Gennem snart mange år lå der en kommunalt anlagt tennisbane på Nordvanggårdsvej i Birkerød. Idyllisk placeret ved “Nonnesøen” (Nordvangssøen). Ligesom der iøvrigt også tidligere lå baner på Dambakken. Dem kunne byens tennisglade borgere benytte i det omgang de var ledige. Sidstnævnte tennisbaner er for længst forsvundet – i stedet ligger der nu ældreboliger på stedet.

Til gengæld findes tennisbanen på Nordvanggårdsvej skam stadig…på en måde.
Men glansen er i dén grad gået af banen, som nu er i en ualmindelig sørgelig forfatning: Græsset gror lystigt og vildskud har efterhånden slået rod i den røde ler. Nettet ligger slapt på banen, og halvtaget til spillerne på banen er både råddent og overmalet med grafitti. Ligesom det i øvrigt er tilfældet med det lille hus ved siden af banen, hvor ruderne desuden er knust for snart længe, længe siden. Byplan blev for år tilbage kontaktet af SSP i Rudersdal pga. omfattende hærværk på bl.a. førnævnte hus. Løsningen fra forvaltningens side blev jernbarrer for vinduerne – og siden er der ikke sket noget.

Tennisbanen ved Nordvanggårdsvej. Et sørgeligt syn…

Skal banen da reetableres?
Ikke nødvendigvis, da Birkerød Tennis og Squash Klub (BTSK) råder over 14 udendørs baner og to haller ved tennisanlægget på Topstykket i Birkerød. Men derfor behøver man jo ikke at lade stå til. Hvorfor ikke lave fx en multibane med “bur” til både basketball og fodbold? Eller en skaterbane som i Vedbæk?
Mulighederne er mange – og midlerne til at gøre noget ved det burde nok kunne findes…

Se flere billeder nedenfor:

2 tanker om "Tennisbanen der blev glemt…"

 1. Jacob Buhl Jensen

  Hej Thomas. Ja det er synd. Hvad med at samle Bistrup borgerne til en halv dags oprydning på banen. Så må vi se, om banen umiddelbart kan bruges til tennis, petanque, basket eller lignende i år. En multibane vil være fantastisk, men så skal projektet sikkert først gennem den politiske mølle – og så bliver det jo nok ikke foreløbig. Vh. Jacob Buhl

  Svar
  1. tnb Forfatter

   Hej Jacob. Tak for kommentaren. Ja, det kunne være fint, hvis borgerne samledes og løftede i flok. Det tror jeg nu (desværre) ikke sker – dertil har kommunen ladet stå til for længe.
   Min tanke er – i første omgang – at rette henvendelse til kommunen, for at høre om planerne for stedet. Og i forlængelse heraf kunne jeg godt forestille mig et forslag fra LokalListen.
   Den tid, den glæde.
   God weekend.

   Hilsen
   Thomas

   Svar

Skriv et svar til indlægget.