Børnehaver: K’s ønske om mangfoldighed klinger hult

Af Thomas N. Feldborg Bruun, medlem af bestyrelsen for LokalListen i Rudersdal. Indlæg bragt i Frederiksborg Amts Avis d.  1. nov. 2012.

I Frederiksborg Amts Avis d. 30. okt. 2012 kan man læse om Konservatives Mikkel Barnekows Ramsussens frustrationer omkring Masterplanen. En masterplan som tilsyneladende vægter en nærmest monopolistisk ensretning af dagtilbudet på bekostning af mangfoldigheden. Mikkel Barnekow Rasmussen ærgrer sig bl.a. over, at private tiltag har det svært i Rudersdal Kommune.

Men: Hvis Konservative virkelig ønsker mangfoldigheden, så klinger det noget hult, når den uundgåelige følge af Masterplanen netop er en ensretning – og Masterplanen har Konservative selv stemt for.

En del forældre ønsker derimod en højere grad af valgfrihed, siden ønsket om private institutioner nu blomstrer op. Et ønske som er opstået i kølvandet af, at de små institutioner langsomt, men sikkert, er ifærd med at forsvinde fra kommunen.

Et andet modsætningsforhold til Konservatives pludselige ønske om mangfoldighed, står at læse i sidste referat fra Børne- og Skoleudvalget. Her stemte Konservative – og Venstre i øvrigt – for at lukke Natur- og Skovbørnehaven ved Sjælsø. Om noget et dagtilbud, som gjorde udbuddet mangfoldigt.

Begge mine børn gik i denne unikke børnehave, som var så særlig, at de for år tilbage modtog besøg fra Japan: De måtte bare vide noget om denne helt specielle børnehave, hvor børnene færdedes ude året rundt – enten ved skov og strand eller ved den institution, som udmærkede sig ved det manglende hegn. Forleden nævnte min nu 11 årige datter, da vi var ved at lave klatkager derhjemme: “Jeg kan huske, at vi lavede klatkager i Skovbørnehaven – oppe på toppen af Maglebjerg…”. Og det gjorde de. Sammen med mange andre ting, i øvrigt. Dét er – og var – noget særligt. Noget som skilte sig ud fra mængden af helt almindelige børnehaver. Det er slut nu med bl.a. Konservatives hjælp – påtrods af indvendinger i forbindelse med høringerne forud for lukningen.

Så meget for mangfoldigheden.

Skriv et svar til indlægget.