Vasevej igen-igen

Sten Troelstrup, formand for LokalListen i Rudersdal bestyrelse, skriver i et indlæg til Rudersdal Avis:

Vasevej i retning mod Holte.

Vasevej i retning mod Holte.

I Rudersdal Kommunes månedlige ’INDBLIK’ (Ruderdal Avis 09.04.13) har en af rubrikkerne overskriften ’Vasevej – et spørgsmål om trafiksikkerhed’. Her vælger kommunen at bruge ’en beboer på Vasevej’ – Steen Penlou – til at advokere for beslutningen og processen, så det bliver camoufleret som et læserbrev, i stedet for at stå ved, at INDBLIK er kommunalbestyrelsens betalte positive omtale af sig selv og sit arbejde – det er måske ikke svindel, men det er lidt for smart. Og det er en nøje udvalgt beboer. Udover et antal partsindlæg fra Erik Fabrin og Jens Ive mindes jeg kun et enkelt læserbrev, som var positivt overfor beslutningen, mens der har været rigtigt mange, der argumenterede imod – fra beboere, brugere, Danmarks Naturfredningsforening, tidligere museumsinspektør Niels Peter Stilling m.m.fl.  Men lad nu det ligge.

      Der er intet belæg for overskriften i selve rubrikken, ligesom der ikke har været det i debatten i øvrigt. Det er indlysende, at trafiksikkerheden principielt vil blive forbedret ved at der bliver anlagt cykelstier langs med Vasevej, men at ændringerne af selve vejens linjeføring også skulle give øget trafiksikkerhed er langt fra selvfølgeligt. Biluheldene på Vasevej har primært været nogen, hvor en bil røg af vejen i et af svingene, med den eneste mulige forklaring, at der blev kørt for hurtigt efter forholdene. Det er der, vil enhver bilist vide, en del at de andre bilister, der gør. Det vil de, uanset hastighedsbegrænsningen, også gøre efter at vejen er blevet rettet ud. Nu vil de bare køre hurtigere end før, og formodentlig stadig ryge af vejen engang imellem. Når cyklisterne så skal krydse Vasevej to gange mellem jernbanen og Kongevejen, må man frygte, at dét ophæver gevinsten ved at der bliver lavet cykelstier.

      Pengene til Vasevej-projektet er på 2013-budgettet, men de er ikke frigivet endnu. Man kunne håbe, at kommunalbestyrelsens flertal vil besinde sig, lytte til alle de kvalificerede indvendinger, der har været mod projektet, og bede om en ny løsning, hvor den eksisterende linjeføring bliver bevaret og cykelstierne bliver på samme side af Vasevej. Den samlede bredde af vejen og cykelstierne vil være den samme, og man vil stort set kunne beholde de planlagte eksproprieringer i villahaverne ved af flytte vejen lidt på den strækning, der er tale om, i stedet for at flytte cykelstierne fra side til side. På den måde kan man både få de cykelstier, som alle gerne vil have, og bevare Vasevej og dens unikke forløb og historie. Bliver den først rettet ud er det sket med begge dele.

Skriv et svar til indlægget.