Venstres U-vending

AF Thomas N. Feldborg Bruun, Mona Madsen. Maria Steno, Sten Troelstrup, Kandidater for Lokallisten. Bragt på Rudersdal Avis hjemmeside d. 3. nov. 2013.

Høsterkøb Skole er reddet – i hvert fald indtil valget er overstået. Venstre og Konservative gør et stort nummer ud af, at de er blevet enige om at gå til valg på, at skolen skal bevare sin 5. klasse, som ellers var besluttet nedlagt i 2014. Den holdning er ikke ny for Konservative, der i sin tid stemte imod beslutningen sammen med Lokallisten og SF. Men den er i den grad ny for Venstre, der med Jens Ive(!) som formand for Børne- og Ungeudvalget både stemte for at nedlægge 5. klasse og sendte en ejendomsmægler ud for at vurdere, hvad hele herligheden mon var værd, når man engang fik lukket skolen.

Argumenterne for at bevare 5. klasse, og på længere sigt skolen, er værd at bemærke. Venstre og konservative ”anerkender begge Høsterkøb Skoles store betydning for lokalområdet, der geografisk er særligt for Rudersdal”, og Daniel E. Hansen vil gerne citeres for, at: ”Dertil er det et stærkt ønske fra borgerne i lokalområdet, og det vil vi gerne forsøge at imødekomme”. Nøjagtig de samme argumenter blev fuldstændig fejet af bordet da Venstre og Konservative, sammen med Socialdemokrater, Radikale og SF, besluttede at lukke Kajerødskolen. Der er tydeligvis forskel på hvilke borgere i hvilke lokalsamfund Venstre og Konservative gerne vil tækkes.

Høsterkøb Skole består, mens Kajerødskolen lukkes. Glædeligt og uforståligt på samme tid.

Høsterkøb Skole består, mens Kajerødskolen lukkes. Glædeligt og uforståligt på samme tid.