Den havn vi aldrig fik – vi beholdt stranden

vh 1960 -003I 1960erne stod det klart at Vedbæks hæderkronede hotel ikke stod til at redde. Havnen var måske også for lille, og hvad var så mere naturligt end at tænke innovativt? En lokal arkitekt tænkte stort: vi placerer et nyt hotel, med ferielejligheder, rundt svømmebassin, P-pladser på Sydstranden. Dette projekt, som havde lånt tydelig inspiration fra Arne Jacobsens byggerier langs Øresundkysten, blev – som bekendt – ikke realiseret. Heldigvis. I stedet blev det til den nuværende ”Hotel Marina”, som man kan mene meget om … men Sydstranden blev reddet. I disse måneder hvor Vedbæk Nordstrand ligner ”løgn” i forbindelsen med den totale renovering, så er der grund til at glæde sig over at Sydstranden aldrig har været større. Men to problemer tilbagestår: havneentreprenørerne har efterladt store mængder af skarpe knuste sten i vandkanten – både på strand og i vandet, og naturen har lagt et tre meter bredt tangbælte samme sted. Stenene skal fjernes (en del af byggeaftalen), og derl opsættes en længere badebro, der kan bringe badegæsterne sikkert over alle forhindringerne. Så bliver Sydstranden forhåbentlig helt klar.

Axel Bredsdorff (L), formand for Byplanudvalget.
Foto: Venligst udlånt fra Rudersdal Museer