Valget vindes mellem valgene

Af Axel Bredsdorff, borgmesterkandidat for LokalListen

Mens vi nu fra partier og lister overdænger vores borgere med valgløfter og smukke ord, kunne det måske være nyttigt at kigge lidt selvransagende på de sidste fire års praksis. Hvilke beslutninger vi har været en del af? Hvilke er vi rigtigt glade for at have været med til? Hvilke har vi det mere skidt med? Og hvilke har vi allerede glemt? Bruger vi vores mandater på at markere midlertidigt populære, men urealistiske, standpunkter, eller bruger vi vores kræfter på at præge beslutningerne, indgå aftaler og kompromiser, når nu de fleste af os sidder i den situation, at vi ikke kan bestemme alene? Har vi som udgangspunkt tillid til de informationer, vi får fra forvaltningerne, eller er vi nødt til at opfinde ‘alternative sandheder’ for at få vores regnebræt til at gå op? Bruger vi den nødvendige tid på at sætte os ind i det materiale, vi får fra borgere, foreninger og forvaltninger, eller bruger vi egen uvidenhed som udtryk for at “vi ikke får noget at vide”? I Lokallisten i Rudersdal har vi taget os tid til at give vores politiske praksis siden sidste valg et eftersyn – og det var både glædeligt og nyttigt. Ingenting har vi gennemført alene – men vi har været med til at foreslå, præge og tage rigtigt mange gode beslutninger. Alligevel hænger også vi og dingler i lygtepæle, alligevel skriver også vi læserbreve, optager filmstumper, deler materialer ud og er myreflittige på de sociale medier. Flere tror at års ligegyldighed kan kompenseres med ”stjernestøv” fra ministre og partiformænd! Vi må håbe at vælgerne belønner de, der har gjort noget godt for deres kommune – og ikke bare dem, der har de største kampagnebudgetter. Godt valg til alle.