Fin og lang proces om udviklingen af Nærums bymidte

Debat i Frederiksborg Amts Avis – 10. april 2021 kl. 10:42 Af Anne Christiansen (L), Formand for Byplanudvalget i Rudersdal

»Forslag til Rammelokalplanen for Nærum Erhvervsby« er i høring lige nu med frist til den 16. april. Forslaget bygger på Visionsplanen for Nærum, som blev vedtaget tilbage i 2017. Dette forslag blev til efter et antal dialogmøder og med et omfattende forløb sammen med Nærum Gymnasium.arrow Læs også: DEBAT: Rædselsscenariet for Nærum

Med revisionen af Fingerplanen 2019 blev der mulighed for at realisere Visionsplanen.

Der har i efteråret 2020 været afholdt »Kig ind forbi«- arrangementer samt i flere omgange pop-ups med plancher og kort forskellige steder i Nærum. Alt dette har resulteret i det nuværende forslag til rammeplan for området.

Denne rammeplan beskriver, hvordan Nærum Hovedgade, gymnasiet, det eksisterende erhvervsområde, Nærum Torv og stationen kan komme til at hænge sammen.

Rammeplanen angiver anvendelsen af de forskellige områder, bebyggelsesprocenter og højder. Det er en rammeplan; og hvis der er nogen, der ønsker at ændre i den nuværende udformning og anvendelse, skal der udarbejdes konkret lokalplaner.

Jeg tror, at der er noget, der er kikset for ophavsmanden til debatindlægget tirsdag. Du sad selv i Bycenterudvalget, Jens Bruhn, da Visionsplanen blev udarbejdet og har stemt for denne. Der har været en fin borgerinddragelse, og så har hele arbejdet været forankret i Bycenterudvalget og ikke i Byplanudvalget. relaterede artikler arrow Debat: Nærum i fokus