Toftevang – hvad mener Lokallisten

Med udgangspunkt i den seneste forældreuro på Toftevangsskolen vil Lokallisten gerne med nedenstående tre punkter præcisere vores holdning til skolesammenlægningerne og den nuværende situation på Toftevangsskolen. De udtalelser, der i øvrigt i denne sammenhæng er fremkommet om Lokallistens rolle i forløbet, overlader vi trygt til implicerede forældre at vurdere.

  1. Lokallisten mente og mener fortsat, at sammenlægningerne var et forkert politisk valg. Vi mente og mener samtidig fortsat at det var rigtigt at samle overbygningsklasserne på færre skoler, men som et samarbejde mellem selvstændige skoler efter den model, har fungeret fint mellem Høsterkøb og Sjælsø i årevis.
  1. Lokallisten ønsker, at de sammenlagte skoler får ro om den videre proces. Lokallisten har imidlertid været kritisk over for den sammenlægningsproces og ledelsesstruktur, der var indført på den sammenlagte Søholmskole (Bistrup og Toftevang) – uden en entydig souschef med ansvar for egen matrikel og mulighed bevare skolernes egne værdier i sammenlægningsprocessen.
  1. Skolen har helt klart brug for, at der nu kommer ro omkring elever og medarbejdere. Det kræver, at man tager forældrebekymringerne alvorligt, og at den videre proces forløber efter de retningslinjer, sammenlægningerne blev besluttet på, som fx en synlig lokal leder med ansvar for matriklen og vægt på at bevare det bedste fra begge de to sammenlagte matrikler.

Sten Troelstrup, Formand & Anne Christiansen, Spidskandidat

Facebook
Twitter

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *