Matilde Broberg Ekstrøm

Mit navn er Matilde Broberg Ekstrøm, og jeg er stolt over at have muligheden for at stille op som kandidat for Lokallisten i Rudersdal.

De fleste ting kan lade sig gøre hvis man gør det sammen med andre; men det kræver at man ved, at der er andre, der vil det samme som en selv. At man har muligheder for at møde hinanden, og lære hinanden at kende; at sætte ansigt på de andre, der bor i ens by.

Jeg bor i Birkerød med min mand og vores to drenge. Jeg er 42 år, vokset op i Virum med mine forældre og to yngre søskende. Gennem min barndom og ungdom har jeg helt naturligt haft min gang i Holte, Nærum, Vedbæk mv. og kan lide tanken om, at hver by fungerer for sine borgere, men også, at deres særkende gør, at andre kommer dertil for at handle, bade, eller besøge en restaurant.

  • Et godt sted at være ung

Rudersdal kommune er på mange måder et godt sted at vokse op. Men den stigende mistrivsel og psykiske problemer blandt unge er alarmerende, og kræver, at vi som forældre, lærere og fritidsledere har den bedste viden og forståelse for, hvordan det er at leve som ung i 2021. Forældre-til-teenagere-kurser som f.eks. i Københavns kommune kunne være en ide. Derudover at der fra kommunalt hold sikres, at der er nok mennesker, midler og lokaler til yde den bedste forebyggende indsats, samt hurtigt kan sættes ind når en ung borger og hans/hendes familie har brug for det.

Jeg er uddannet fysioterapeut og bachelor i idræt og har arbejdet primært i kommunal genoptræning og med kommunale projekter. Jeg har altid været glad for at arbejde tværsektorielt og tværfagligt, for mine erfaringer er, at det er ved at forene kræfterne; lytte til hinanden og finde en fælles motivation, at man skaber de bedste forudsætninger for udvikling.

  • At blive mødt hvor man er

Jeg vil arbejde for, at kommunens ansatte har de bedste rammer for at kunne møde borgeren i en konstruktiv og empatisk dialog. At der er tid til at lytte og plads til at forklare og mulighed for at tænke ud af boksen når det er nødvendigt.

Vi skal tilbyde arbejdsvilkår og miljøer, der giver menneskelige betingelser for at passe godt på andre mennesker.

Det er borgerne, der bor i lokalområderne; som ved hvordan det er at bo og leve der; og som skal sikre, at det ikke kun er en kommune med stor økonomisk kapital, men også med en stor social kapital. Men hvis man ikke bliver hørt; lyttet til og imødekommet, og har en oplevelse af at ens mening er betydningsfuld, så er der risiko for at man bliver sig selv nærmest, og bliver ligeglad med det sted man bor.

  • Kortere mellem snak og handling

Jeg får tingene til at ske; jeg tror på at kaste sig ud i det, der kan synes svært, frem for at vente på at tingene ser lettere ud i morgen. Hvis du sætter dit kryds ved mig, vil jeg arbejde for, at der bliver kortere mellem snak og handling.